Hirdetés

Swatch: az Apple Watch egy egynapos játék



|

9 hónapig bírja majd akkuval a Swatch okosórája, és még az adatainkat sem gyűjti be.

Hirdetés

A Swatch komolyan gondolja, hogy betör az okosórák piacára, és miután elvették az Apple egyik jelmondatát, most egy napig tartó, érdekes játéknak nevezték az Apple Watch-ot. 

Hirdetés

Az ügyvezető, Ifjabb Nick Hayek szerint az Apple órája érdekes játék, de nem forradalmi. Az effajta eszközök ugyanis olyan sok energiát igényelnek, hogy 24 óránál semmiképp sem bírják tovább, a felhasználó innentől pedig nem fér az adataihoz. Azokhoz (vérnyomás, vércukorszint), amelyeket ő nem szeretne, ha a felhőben és a Szilícium-völgy szerverein tárolnának. 

A Swatch most olyan okosórákat ígér, amelyek ehelyett akkunként 9 hónapig bírják majd. Ráadásul a bankkártyát is ki lehet majd velük váltani, hála az NFC-nek. A technológia már most működik, és partnerek is vannak hozzá. 

Hayek szerint azonban felelőtlenség lenne egészséget is monitorozó órákat gyártani: ő nem vállalja a felelősséget azért, hogy egy ilyen készülék képes-e időben figyelmeztetni valakit egy szívrohamra. 

Hayek megszólta a TAG Heuert is, amiért az Svájc helyett inkább a Google és az Intel csapataival dolgozik a saját megoldásán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.