Hirdetés

Szabályozott letöltés



|

Hirdetés

Az egyetemista gondja most az, miként biztosítsa a napi letöltendőhöz a sávszélességet, mert nem akar belenyugodni abba, hogy Mick Jaggernek már 30 éve igaza volt: „Nem kaphatod meg mindig, amit akarsz”. A Kaliforniai Egyetem Berkeley campusára visszatérő hallgatók rémülten konstatálták, hogy az egyetem 5 gigabájtban limitálta azt az adatmennyiséget, amely keresztülmehet az egyetem kiszolgálóin. A hallgatókat megkérték, úgy állítsák be PC-iket, hogy társaik ne tudjanak a tudtukon kívül zenéket letölteni - a nagyban dolgozó letöltőknek egyéni vizsgálatot helyeztek kilátásba.

A Berkeley-n az is az egyetem hálózata használatának előfeltétele, hogy a hallgatónak fel kell vennie a fájlcsere etikájáról szóló szemináriumot a tantárgyak közé. A szeminárium, a PC-k beállítása és a sávszélesség korlátozása mind-mind azt mutatja, hogy három év könyörgés-kérés-fenyegetőzés után a jelek szerint meghallgatásra talált a lemezkiadók szövetségének (RIAA) panasza, miszerint 26 százalékos forgalomveszteségüket a havonta illegálisan megosztott 2.6 milliárd zenefájlnak köszönhetik, és ezért az egyetemi rendszergazdákat arra kérték, fojtsák el csírájában a letöltést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.