Hirdetés

Számítógép-szemek látáskárosultaknak



|

Hirdetés

A 2000-ben indult projekt a gyengén látó diákok számítástechnikai érdeklődésének felkeltését szolgálta - egyszersmind azt is bizonyítva, hogy a megfelelő technológiával a vakság nem jelent hátrányt a számítógépek kezelésénél. Az ötödik évében járó Computer Eyes több mint száz végzőssel büszkélkedhet, akik közül néhányan már el is tudtak helyezkedni számítógépes tudást igénylő munkakörökben. "Néhány önkéntesünk ma már a számítógép-tudományi oktatásban vesznek részt" - mondta Randy Weisser, az RBI igazgatója.


Az idei évi, intenzív kéthetes, napi 8 órában folyó, gyorstalpaló tanfolyamok ünnepélyesen tavaly május 16-án kezdődött meg, 10 manilai általános iskolás részvételével, akik csatlakozni fognak Pangasinan-i közép- és főiskolás diákokhoz. A program május 27-én ért véget.

A Computer Eyes korábban egy, a közép- és főiskolai tanulók számára fenntartott számítógépes tábor volt, azonban a múlt évben az RBI és az IBM döntött a kisiskolások tanítványok fogadásáról is. "Minél előbb tudjuk bemutatni a számítástechnikát az iskolásoknak, annál sikeresebbek lesznek a jövőben." - mondta Weisser. A 30 résztvevőt az IBM fülöp-szigeteki vezérigazgatója, Joaquin Quintos IV, az IBM országos marketing-igazgatója, Chestnut Andaya, és Weisser személyesen üdvözölte. Quintos elmondta, hogy a Computer Eyes-t életbe léptető d IBM még sok éven keresztül tervezi annak folytatását. "Az IBM nagyon segítőkésznek és lelkesnek bizonyult a projekttel kapcsolatban" - mondta Weissner, majd hozzátette: "Ez a leggyümölcsözőbb partneri kezdeményezésünk."
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.