Hirdetés

Százmilliókat fizethet egy trollnak a Google



|

Az AdWords amerikai bevételének 1,36 százaléka kerülhet a Vringo kezébe.

Hirdetés

A Motorolától megvált Google komoly bajba kerülhetett az Egyesült Államokban, ugyanis az Ars Technika beszámolója szerint évente akár százmillió dollárokat is fizethet majd egy Vringo nevű cégnek. A kérdéses vállalat szigorúan véve nem szabadalmi troll, hiszen egyrészt „videó csengőhang” szolgáltatást kínál, másrészt a Facetones nevű programjával lehetővé teszi, hogy bejövő hívás esetén a telefon kijelzőjén az ismerősök statikus profilképe helyett a közösségi hálózatokon használt fotóik váltakozzanak.

Hirdetés


2012-ben a Vringo kettő (még az előtte való évben vásárolt) szabadalommal támadta meg a Google-t, ezek közül a problémát a reklámok hosszú távú értékének számításával foglalkozó formula jelentette. A bíróság körülbelül 30 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a keresőcéget, amely meglehetősen távol állt ugyan a Vringo 493 millió dolláros igényétől, ám a bíró szerint a Google a bevétele alapján fizethetné a továbbiakban a licencdíjat.


Kedden döntés született utóbbi mértékéről is: a Google-nek az USA-beli AdWords bevétel 1,36 százalékát kellene átadni a Vringónak. Sajnos a keresőcég nem bontja le régiókra a hirdetési bevétellel foglalkozó publikus beszámolóját, ám 2012-ben világszerte 43 milliárd dollárt bevétele származott a reklámkiszolgálóból, így az a fenti kis százalék évente százmillió dollárokat jelenthet. A Google természetesen fellebbez az ítélet ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.