Hirdetés

Széchenyi-díjat kapott Dr. Kürti Sándor



|

Hirdetés

Dr. Kürti Sándor pályafutása kezdetén technológiai folyamatok automatizálásával, számítógépes irányításával foglalkozott. Testvérével, Kürti Jánossal 1989-ben alapította meg a KÜRT Kft.-t, mely kezdetben mágneses adattárolók (mágneslemezek, winchesterek) javítására szakosodott.

A KÜRT a világon az elsők között dolgozta ki az azóta is a világ élvonalába tartozó adatmentési (sérült mágneses adattárolókról való adat-helyreállítási) technológiáját, illetve információbiztonsági módszertanát (IBiT). Mindkét technológia Magyarország nemzetközileg is elismert informatikai exportcikkei közé tartozik.

Kürti Sándor a Széchenyi-díjjal járó pénzösszeget annak szellemiségéhez méltó célokra kívánja felhasználni: "Kürt-díj" létrehozását tervezi, amely a jövő Széchenyi-díjra érdemes informatikai biztonsági kutatóit, fejlesztőit és szakembereit támogatná.




"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a kitüntetettek között lehetek. A Széchenyi-díj a lehető legnagyobb elismerés, amit munkásságomért kaphattam. Szeretném, ha ez az elismerés mások számára is értéket teremtene, ezért úgy tervezem, hogy a díj mellé kapott teljes összeget a "Kürt-díj" létrehozására fordítom, amely kiemelkedő hazai informatikai fejlesztések alkotóit fogja kitüntetni és jutalmazni." - mondta Kürti Sándor.

Kürti Sándortól nem első ízben láthatunk ilyen vagy ehhez hasonló felajánlást. Megszokott gesztus a KÜRT Rt. vezetőjétől, hogy a saját erőből történő jótékonykodás mellett a különböző díjakból befolyó összegeket is az oktatás illetve az egészségügy támogatására ajánlja fel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.