Hirdetés

Személyi számítógépre személyi tűzfalat!



|

Hirdetés

A Norton személyi tűzfalán két külön csoportra osztották a lehetőségeket: security és privacy. Meghatározhatunk szabályokat, melyek alapján eldől, hogy egy program kiláthat e a hálóra, de a folyamat nem egyértelmű és könnyed. Észnél kell lenni a beállításoknál, és ráadásul még üzenetet sem küld nekünk a szoftver, amikor egy adott program először kísérli meg a hálóra jutást. A felhasználó a szükségesnél kevesebb interaktivitást kap a, és időnként kissé elveszettnek érezheti magát. Persze némi bátorsággal és számítógépes ismerettel azért el lehet boldogulni, sőt a nehézkesebb, aprólékosabb beállítások folyományaként nagyobb pontossággal is tudjuk koordinálni a tűzfal működését. Persze van egy csúszkás védelmi szigorúság állítási lehetőségg is, de azt használva sem nagyon kerülhetjük ki a nehézkesebb - de pontosabb -- finomhangolást. Kitilthatjuk a Java appleteket, letilthatjuk az Active X kontrolokat, így nagyobb rálátásunk van arra is, hogy egy-egy website milyen adatokat láthat felőlünk, ezért nagyobb biztonságban lehetnek credit kártya adataink, vagy banki információink is. Létrehozhatunk magunk is védelmi szabályokat, vagy a meglévőket alakítgathatjuk kedvünkre. Összegzésként annyi mondható el, hogy a Norton Personal Firewall használatához az átlagosnál nagyobb gépes rutin szükségeltetik, de az eszköz nagyobb hatékonysággal is üzemeltethető. Nagyon fontos, hogy van beépített adatvédeleme is. Mostanság napvilágot látott a Symantec System Works 2001-es verziója, mely a tűzfal még újabb verzióját kínálja. Ennek az összeállításnak olyan nagyhírű tagjai vannak, mint a Norton AntiVirus 2001, a Norton Utilities 2001, a Norton CleanSweep 2001 és a Norton Web Services. Igazán kellemes lista.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.