Hirdetés

Szenzációs fotó újdonságok a Canontól



|

Hirdetés

A nagy sebesség és felbontás érdekében a Canon három új technológiát épített az EOS-1D Mark II-be: a Canon új generációs DIGIC II processzorát, egy új CMOS képérzékelőt és egy extra méretű puffert. Ezek a technológiák közösen 8.5 kép/mp sebességgel egy menetben 40 JPEG, illetve 20 RAW kép elkészítésére képesek – és ez a kiemelkedő teljesítmény egyszeri (Single Shot AF) és folyamatos (AI Servo AF) élességállítás esetén is rendelkezésre áll. Nem véletlen, hogy a Reuters, a Getty Images és az AFP riporterei már az első találkozások után is elismeréssel szóltak az EOS-1D Mark II képességeiről.

„Tiszteletet parancsoló sebességével és fenomenális képminőségével az EOS-1D Mark II új mércét állít a sportfotósok hírügynökségi fotóriporterek elé” – mondta Mr. Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „Ezen kívül az EOS-1D felbontását megduplázó EOS-1D Mark II a digitális tükörreflexes fényképezőgépek számára a divat-, a természet- és az eseményfotózás felé is megnyitja az utat”.




Az új fényképezőgép bejelentése mellett új objektívekről is érkeztek hírek, ezek közt szerepel a világ első zoomos objektívje DO lencsetagokkal, ez az EF70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM zoomos teleobjektív. Az új, hármas-bevonatú diffrakciós lencsetag (diffractive optical element, DO) lehetővé tette, hogy a Canon kevesebb, mint 10 cm hosszúságú 70-300 mm-es objektívet készítsen. Az objektív tartalmazza a Canon képstabilizálási (Image Stabilisation) technológiáját, amely drasztikusan csökkenti a bemozdulás esélyét, és képes a záridő három-blendés kompenzációjára is a kép elmosódottságának látható növekedése nélkül. A gyakorlatilag hangtalan Ultrasonic motor (USM) révén az objektív rendkívül gyors élességállításra képes.



Az objektív teljes körű manuális élességállításra képes, kör alakú blende diafragmával rendelkezik, a zoom rögzítési mechanizmusa pedig a legrövidebb gyújtótávolságon tesz lehetővé az objektív rögzítését. A képminőség terén az objektív összemérhető a Canon L sorozatú professzionális objektívjeivel, minden bizonnyal elnyeri a professzionális fotóriporterek valamint a hozzáértő amatőrök tetszését, akiknek nem közömbös a felszerelés súlya sem.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.