Hirdetés

Szeptember végén érkezik a Windows 9, csúcson az Apple részvényárfolyama - A hét legfontosabb hírei



|

A hét számos izgalmas hírt tartogatott a technológia iránt érdeklődő újságolvasók számára. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Hirdetés

Szeptember 30-án jön a Windows 9

A The Verge jól értesült forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Microsoft szeptember 30-án, egy különleges sajtótájékoztató keretében mutatja be a Windows 9-et.

 

Az új operációs rendszert jelenleg „Windows Threshold” kódnéven emlegetik, de a redmondi vállalat minden bizonnyal ragaszkodik majd a megszokott, számozásos elnevezéshez.

Részletek >>

Hirdetés

Történelmi csúcson az Apple-részvények árfolyama

Az elmúlt hetekben – nem utolsósorban a hamarosan bemutatkozó iPhone 6-tal kapcsolatos várakozások miatt – a befektetők újra bizalmat szavaztak az Apple-nek. Ennek köszönhető, hogy kedden történelmi csúcsot jelentő 100,53 dolláros értéken zárt a cég részvényárfolyama. E a júniusi 7:1 arányú részvényfelosztást követően rekordnak számít; a korábbi csúcs 702,1 dollár volt.

 

Érdekesség, hogy 2012 óta gyakorlatilag folyamatosan csökkent az Apple részvényárfolyama. Sokan aggódtak amiatt, hogy Tim Cook nem lesz képes megismételni Steve Jobs sikereit, és hasonlóan népszerű eszközökkel elvarázsolni a felhasználókat.

Részletek >>
 

Bemutatták a windowsos HTC M8-at

A HTC kedden mutatta be nemrég általunk is tesztelt, díjnyertes okostelefonja, a HTC One M8 windowsos változatát. A készülék hardveres szempontból teljesen megegyezik a korábban bemutatott robotos változattal, az egyetlen lényeges különbség, hogy az Android 4.4 KitKat és a gyártó Sense kezelőfelülete helyett Windows Phone 8.1 fut rajta.

 

Üröm az örömben, hogy az új HTC One M8 for Windows egyelőre sajnos csak az USA-ban, a Verizon Wireless mobilszolgáltatónál vásárolható meg; két éves hűségszerződéssel 99 dollárba kerül.

Részletek >>
 

Nincs többé Norton Antivirus

A Symantec kedden jelentette be, hogy hamarosan kivonja a forgalomból az 1991-ben bemutatott Norton Antivirust. A fejlesztők úgy döntöttek, egyetlen csomagba rakják össze az összes terméküket: a Norton Antivirust, a Norton Internet Securityt, a Norton 360-at, a Norton 360 Multi-Device-t és a Norton 360 Premier Editiont.

 

A Norton Security csomag szeptember 23-tól lesz kapható.

Részletek >>


Stabilizálódik a notebook-piac

Hosszú idő után most először növekedett a notebook-piac. Az NPD DisplaySearch legújabb statisztikái szerint a második negyedévben világszinten 45,1 millió laptop fogyott, ami tavalyhoz képest 1 százalékos emelkedést jelent. Bár a növekedési ráta igen alacsony, mégis a szektor stabilizálódását jelentheti.

 

A PC-eladások összességében évek óta lejtmenetben vannak. Természetesen nem csak a tabletek és az okostelefonok miatt; a Windows 8 részbeli kudarca sem segített meggyőzni a potencionális vásárlókat.

Részletek >>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.