Hirdetés

Szeptemberre várható az első Intel XScale processzor



|

Hirdetés

Az új ARM-alapú processzor minden eddigi mobil processzornál jobb fogyasztás/teljesítmény aránnyal fog rendelkezni, és az Intel első olyan processzora lesz, amelyet az alapoktól kezdve a hordozható gépek igényeinek megfelelően alakítottak ki. Az XScale az Intel tajvani leányvállalata szerint az 1 GHz-et is eléri a közeljövőben, de egyelőre 3-400 MHz-es órajellel fog megjelenni. Az Intel ARM-alapú chipjei jelenleg 206-300 MHz-en üzemelnek, és valószínűsíthető, hogy a Palm Inc. új PDA eszközeibe már ezek a chipek kerülnek, nem a szintén új, de jóval lassabb Motorola Dragonball MX1. Nem zárható ki azonban az sem, hogy az új Palm eszközökbe már a legújabb XScale CPU fog kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.