Hirdetés

Szerdára várhatók a kritikus XP-gyorsjavítások



|

Hirdetés

A hibák a korábbiakkal ellentétben már a Service Pack 2-vel ellátott XP-rendszereket is veszélyeztetik.

A Secunia szerint már létezik egy működő módszer az egyik sebezhetőség kiaknázására, melynek segítségével feltörhetők a Windows XP SP2 rendszerek, amennyiben a felhasználó meglátogat egy speciálisan előkészített weboldalt. Erről a bizonyos biztonsági hibáról már két hónapja értesült a Microsoft. Egy másik tényező lehetővé teszi az oldalak megjelenő URL-címének meghamisítását, az SSL biztonságos kapcsolat ikonjának feltüntetése mellett, amelyet arra használhatnának az adathalászok, hogy ellopják a gyanútlan felhasználók jelszavait - közölte a Secunia. Ezek a sebezhetőségi tényezők együttesen elégnek bizonyultak ahhoz, hogy a Secunia az Internet Explorer böngésző teljes mellőzését, és egy másik webböngésző használatát javasolja. Nathan Mercer, a Microsoft New Zealand egyik technológiai szakembere megerősítette, hogy New Zealand-i idő szerint szerdán reggel fognak megjelenni a kritikus problémákat orvosoló gyorsjavítások. Mercer azonban azt nem tudta megmondani, hogy a javítások választ jelentenek-e Secunia által felfedezett biztonsági kérdésekre. A javítások a Windows Update szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetőek, és az amerikai idő szerint minden hó második keddjén megjelenő általános javítási ciklus részét képezik. Mercer azt állítja, a gyorsjavítások nem képviselnek különleges kiadást, és a Windows XP operációs rendszer számára készültek - tehát nem kifejezetten az Explorer-t érintik. Arra a kérdésre szintén nem tudott választ adni, hogy szerdán jelennek-e meg gyorsjavítások a korábbi operációs rendszerekre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.