Hirdetés

Szerelem helyett szex



|

Átvette a Stormtól a vezetést a Mega-Dik botnet.

Hirdetés

spam.png
A Mega-D szexuális teljesítőképességet növelő szereket ajánl, és 30 százalékkal több levelet küld ki, mint a Storm - ez igen jelentős különbség. A Marshall biztonsági cég mérése szerint a hálózat így 12 százalékkal haladja meg a Storm tavaly szeptemberi csúcsát a spamküldésben.

 

Bradley Anstis, a Marshal igazgatóhelyettese elmondta, hogy a média figyelmének köszönhetően a Storm-spamek száma jelentősen lecsökkent előző ősz óta, de a Mega-D nem kapott akkora figyelmet, így szép csöndben tudott nődögélni.

 

„Lehet, hogy saját sikerének lett áldozata, mivel tavaly szeptember óta támadja a hálózatot a Microsoft saját, rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszközével." - mondta Anstis. Elmondása szerint az óriáscég körülbelül 200 ezer számítógépet tisztított meg a fertőzéstől.

 

A Mega-D sokat tanult a Stromtól, például olyan ázsiai országokban támad, ahol tipikusan nagy a szélessávú internet hozzáférés, de az antivírus-szoftverek használata nem terjedt el széles körben, továbbá trójaikat használ, hogy a szignatúra-alapú eltávolító szoftvereket kicselezze.

 

„Ezek az emberek okosak, és megtanulták, hogy ha sikeresek akarnak lenni, kerülniük kell a feltűnést." - foglalta össze Antsis. Elmondta továbbá, hogy a Mega-D Facebook-felhasználókat is megtámadott, meghívónak álcázza magát, így veszi rá a gyanútlanabbakat, hogy letöltsék számítógépükre.

 

A világszerte terjedő spamek 70 százalékát a Mega-D, a Pushdo, a HTML, a One Word Stub és a Storm botnetek küldik szét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.