Hirdetés

Szexi táncoslányok miatt magyarázkodik a Microsoft



|

A GDC Xbox záróbuliján előadott erotikus műsor sokaknál kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

A nagy játékkiállításokon egyáltalán nem szokatlan dolog, hogy lenge ruházatú csinos lányok bukkannak fel a kiadók standjain, a Microsoft azonban most úgy tűnik, nagyon melléfogott. Az általában visszafogottabb Games Developer Conference egyik estéjén ugyanis egy exkluzív Xbox partit szerveztek, ahol a közönség szórakoztatásáról iskoláslányoknak öltözött táncosnők gondoskodtak.

Hirdetés

Az eset természetesen nagy felháborodást keltett, a megjelentek egy része azonnal szexizmust kiáltott. Szerintük a nők nem kívánatos vendégek voltak ezen a bulin, s a Microsoft ahelyett, hogy javítaná a gyengébbik nem helyzetét a játékiparban, csak még megalázóbb helyzetbe hozza őket. Kínos mellékzönge, hogy ezzel a témával kapcsolatban korábban beszélgetést szervezett a cég a GDC-n.

Phil Spencer, az Xbox divízió feje nyilvános bocsánatkérésében kifejtette, hogy nem megfelelő módon képviselték a céget, ami miatt nagyon csalódott. A kollégáknak eljuttatott levélből kiderül, hogy a buli nem felelt meg a Microsoft értékrendjének, és a jövőben mindannyiuknak magasabb színvonalat kell képviselniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.