Hirdetés

Szigorítás a Microsoft letöltési oldalain



|

Hirdetés

Ezek Windows XP Language Interface Pack néven tölthetőek le. E bővítmények nem nyújtanak teljes honosítást a Windows XP felhasználói interfészéhez, azonban lefedik a legáltalánosabb funkciókat.

Az elkövetkező hónapokban a Microsoft meg fogja követelni a felhasználóktól a nyelvi bővítmények letöltése előtt, hogy igazolják a Windows példányuk eredetiségét. A kalózverziók használóit kitiltja a rendszer. A legelső érintett nyelvi bővítmény a vietnámi, amely szerdán került fel a letöltési adatbázisba.

A Microsoft már szeptember óta teszteli Download Center oldalán a Windows Genuine Advantage kalózellenes rendszerét, melynek tesztelésében eddig több mint 5 millió ember vett részt.




A szoftver-óriás folyamatosan bővíti ki a kalózellenes ellenőrző rendszerét. Először bizonyos nemzetközi Windows XP változatokat vont a védelme alá. Jelenleg a norvég, a cseh és az egyszerűsített kínai nyelvezetű Windows-felhasználóknak kell igazolni példányuk eredetiségét. Egy még meghatározatlan, 2005 közepe táji időponttól kezdve a Microsoft minden egyes Windows XP és Windows 2000 felhasználótól meg fogja követelni a hitelesség tanúsítását, mielőtt szoftvereket tölthetnének le a Download Center vagy a Windows Update weboldalakról - közölte a cég.

A Windows frissítéseinek és biztonsági gyorsjavításainak automatikus letöltéseihez azonban továbbra sem kell majd hitelesítés. A Windows Genuine Advantage ellenőrző-mechanizmus anonim módon működik; a kliens oldalon egy ActiveX vezérlőt, míg a Microsoft oldaláról pedig a Windows Product Activation szolgáltatást foglalja magába. A felhasználónak a szolgáltatás igénybevételéhez telepítenie kell az ActiveX vezérlőt, ezután be kell táplálnia a Windows termékkulcsot.

A szoftver-kalózkodás nagy probléma a Microsoft.számára; csupán az Egyesült Államokban minden negyedik Windows felhasználó példánya illegális másolat. Azonban - a világ nagy részével ellentétben - ezen felhasználók közül sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hamisított példányt használnak. Azoknak a felhasználóknak, akik felfedezik hogy példányuk kalózmásolat, kedvezményesen vásárolhatnak eredeti Windows példányt a Microsoft-tól.

A Microsoft több szinten intéz támadást a szoftver-kalózok ellen. Olcsóbb Windows példányokat kínál egyes ázsiai országokban, ahol nagyon elterjedt a kalózpéldányok használata, továbbá szorosan együttműködik a hatóságokkal az illegális másolatok készítőinek és terjesztőinek megfékezésében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.