Hirdetés

Színes ECOSYS technológia a Kyocerától



|

Hirdetés

Az 1992-ben bevezetett monokróm technológia azóta szinte szabványként épült be a cég életébe. A hagyományos, cartridge (kazettás) rendszerrel ellentétben, mely rövid életciklusú dobot is tartalmaz, az ECOSYS rendszerekben kemény bevonattal ellátott, kopásálló felületet alkalmaznak. Az újratültéshez csupán egyetlen dolog szükséges, a toner, így a csere során nem kerül semmilyen szennyező alkotóelem a környezetbe.
Nem a környezet kímélése a technológia egyetlen előnye, hanem az alacsony üzemeltetési költség. Mivel nem kell kazettát alkalmazni a feltöltéshez, ezért csak a toner ára adja a nyomtatás költségeit, ami 5 %-os alapszínenkénti fedettség mellett csak 0,1 Euro oldalanként. Emellett a készülék sebessége is figyelemre méltó, 30 oldal fekete, illetve nyolc oldal színes nyomatoknál. Festékcserére 10000 oldalanként kell hogy sor kerüljön színes nyomtatás esetében. A gyakorlatilag örökéletű dob 400000 oldalig üzemképes, ha valaki elérné ezt az ipari mennyiséget, akkor felújító készlettel orvosolhatja a problémát.
Néhány új technológiai elemet is bevetettek a konstruktőtök: a multibit technológia az árnyalatok számát 256-ra növeli, választhatunk matt és fényes papírfelület között, továbbá a maximális színhűség érdekében a környezeti jellemzőket is figyelembe veszi az automatika.Tekintve a printer teljesítményét, mely egyértelműen vállalati felhasználásért kiált, számos kiegészítőt kínál a gyártó: papírkazetták, duplex egység és finiselő modul teljesítheti ki az FS-8000C képességeit. A nyomtató hálózatba köthető, távoli menedzsmentje is megoldható a Kyocera Print Monitor révén, mely minden Kyocera termékhez egységes kezelőfelület ad.
Az FS-8000-ből egyelőre csak tesztpéldányok állnak rendelkezésre, a tömeges forgalmazás várhatóan ez év nyarán indulhat meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.