Hirdetés

Szivárogtatásért tartóztatták le a volt microsoftost



|

Kiadás előtt álló Windows mellett aktivációs szoftvert tehetett elérhetővé a férfi.

Hirdetés

A Seattle Post-Intelligencer beszámolója alapján szerdán előzetes letartóztatásba került a Microsoft egyik volt alkalmazottja, ugyanis a redmondi cég bő egy éves nyomozása során bizonyítékokat talált arra, hogy a férfi előzetes verziókat szivárogtatott ki egy meg nem nevezett francia bloggernek a Windows 8 / RT operációs rendszerekből, továbbá biztatta az illetőt az Activation Server SDK széles publikummal való megosztására. Utóbbi közvetett segítségével illegális Windows és Office aktivációs szerverek létrehozására, offline törések készítésére nyílik lehetőség.
 

Hirdetés


A március 17-i panasz szövege szerint a tegnap előzetesbe került Alex Kibkalo korábban már beismerte a bűnösségét, állítása szerint a motivációját a munkateljesítményének rossz értékelése okozta; minden bizonnyal a tavaly novemberben elkaszált, egyes dolgozókat garantáltan földbe döngölő „stack ranking” rendszerről van szó.


Az orosz származású férfi 7 évig dolgozott szoftvermérnökként a Microsoftnál, tavaly augusztustól elméletileg a 5nine Software cégnél termékmenedzser. A Microsoft formálisan üzleti titkok kiadásával vádolja.

 

(Forrás: ZDNet

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.