Hirdetés

Szobánkból törhetjük fel a hotel rendszerét



|

Hirdetés

A biztonsági konferencián Adam Laurie nyilatkozott, ráadásul előadását olyan képekkel illusztrálta, melyet neves szállodák biztonsági rendszerének sikeres feltörése közben készített. A modernebb szállodák ugyanis már a szobákban található interaktív tévén keresztül is nyújtanak különböző szolgáltatásokat vendégeiknek, kezdve a fizetős tévéprogramok megrendelésétől az ébresztés beállításán át a vásárlásig vagy akár az internet böngészéséig.

Laurie könnyedén jutott át a "tesztelt" szállodák igen gyenge biztonsági rendszerein, és átlagosan harminc perces munkával szabadon hozzáférhetett a vendégek adataihoz, az általuk nézett tévéműsorokhoz vagy különböző számláik egyenlegéhez. A betörést nagyban elősegíti, hogy a vendégek adatait kizárólag a szobájuk tévékészülékének száma alapján tárolják, ennek birtokában az adott szoba vendégéről szinte minden kideríthető. Ráadásul akadnak olyan szállodák is, ahol a belső rendszeren keresztül hitelkártya adatok is kideríthetőek, de nullázhatjuk addig begyűjtött szállodai költségeinket is távozás előtt. Itt az ideje tehát egy újabb, eddig nem is sejthető biztonsági rés mielőbbi befoltozásának...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.