Hirdetés

Szükséges-e a CD-kábel?



|

Hirdetés

Eddig az olvasót egy vékony, szürke kábel segítségével kötöttem össze a hangkártyával. Most az írót is szeretném rákötni, de sajnos nem találtam rajta még egy CD-bemenetet. Mégis, hová csatlakoztassam a kábelt?Az optikai meghajtók és a hangkártya közötti kábel még a Windows 95/98-as rendszereknél volt fontos. Lényege, hogy a hangot közvetlenül, analóg módon a hangkártyára irányítottuk, így nem terhelte a rendszert. De az újabb kiadású Windowsok esetében már nem szükséges ez a vékony kiegészítő, mert a hangot már digitálisan, az IDE-kábelen keresztül szólalthatjuk meg, ha a hangkártya eszközillesztő programja megengedi. Ennek ellenőrzéséhez lépjünk be a Vezérlőpulton a Hangok és audioeszközök ablakba, majd lépjünk a Hardver fülre. A listából válasszuk ki először az egyik optikai meghajtót, és kattintsunk alul a Tulajdonságok gombra. A felbukkanó panelen, a Tulajdonságok fülön ellenőrizzük, hogy a Zenei CD digitális lejátszásának engedélyezése be van-e kapcsolva. Ha igen, akkor zárjuk be az ablakot, és nézzük meg a másik optikai egység adatait is. Miután mindkét eszköznél beállítottuk a digitális lejátszást, a szürke kábelre nem lesz többé szükségünk, ugyanis a processzoron keresztül zajlik majd az adatátvitel.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.