Hirdetés

Szupertitkos atomtengeralattjáró a Google Earth-ön



|

Kína legféltettebb hadigépezetét kapta lencsevégre egy kereskedelmi műhold.

Hirdetés

A Google térképszolgáltatásán egy igen ritka és különleges felvételre lett figyelmes a minap egy amerikai kutató. Nagy nagyításban Kína legújabb ballisztikus rakétákat hordozó atomtengeralattjárója látható a dokk mellett horgonyozva.

Az új tengeralattjárót nem egy szuperérézékeny és szupertitkos amerikai kémműhold, hanem egy hétköznapi Quickbird kereskedelmi műhold kapta lencsevégre 2006 végén - s bárki számára látható a Google Maps oldalon.

 

 

googleearthchinasub_small.jpg

 

 

A hadihajót Hans Kristensen vette észre és azonosította, mint Jin osztájú tengeralattjárót - ebből a típusból úgy tudni, az ázsiai ország ötöt épített. Az új hajó 10 méterrel hosszabb, mint a jelenlegi Xia osztályú kínai tengeralattjárók és 12 vagy 16 nukleáris rakétát képes hordozni.

 

A felfedezés minden bizonnyal megdöbbentette a kínai katonai vezetést, hiszen ők igencsak szeretik elrejteni a hadititkaikat. Az is igaz, hogy nem ez az első eset, hogy a Google Earth a kínaiak érzékeny pontjára tapint: 2006-ban egy szigorúan titkos, a párt legfőbb vezetőinek fenntartott épületegyüttesről találtak műholdképet, amit avatatlan szemeknek elvileg nem lett volna szabad látniuk.

 

A tengeralattjáró Google Maps koordinátái egyébként: 38 49'4.40"N, 121 29'39.82"E

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.