Hirdetés

Tábor netfüggőknek



|

Táborban „gyógyítják” az internet-függő fiatalokat Kínában.

Hirdetés

A tábor kísérleti etapjában 40 fiatalkorút kezelnek a depresszió, indokolatlan félelem, pánik, és interakcióra való képtelenség ellen. Úgy tűnik, ez a megoldás valamivel barátságosabb, mint az Internetfüggőségi Kezelési Központ Peking mellett, ahol a terápia és a katonai kiképzés elemeit vegyítve próbálják gyógyítani az online játékoktól, vagy a netes pornótól függő fiatalokat.

 

Kínában egyre nő az internethez köthető halálozások, illetve a fiatalkotúak által végrehajtott bűncselekmények száma, a kormányzat így kénytelen újabb és újabb módszereket kitalálni ezek megelőzésére.

 

A tábor létrehozásával egyidőben Sanghaj város oktatásügyi bizottsága olyan önkéntesekből álló csapatot szervez, akik az utcákon járőrözve megakadályozzák, hogy a fiatalkorúak bejussanak a netkávézókba.

 

Az ötlet enyhén szólva is érdekes, de - valljuk be - jellemző a távol-keleti országra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.