Hirdetés

Talán jobb lenne békén hagyni Snowdent



|

Az NSA korábbi vezére szerint súlyos következményekkel járhatna az elfogása.

Hirdetés

Edward Snowden jelenleg kétségkívül az Egyesült Államok első számú közellensége, éppen ezért is történhetett meg, hogy például Barack Obama nemrég lemondta Vlagyimir Putyin orosz elnökkel előre leegyeztetett találkozóját, miután utóbbi rábólintott a szökevény helyi menedékkérelmének megadására.

Hirdetés


Az amerikai kormány törekvései ellenére Michael Hayden, az amerikai hírszerzés (NSA) 1999-2005 közti igazgatója kedden a Bipartisan Policy Centerben mondott beszésében megpedzegette, hogy talán előnyösebb volna lemondani Snowdenről, ugyanis az elfogása esetén az USA jelentős kiberfenyegetésekkel – sőt, állítása szerint kiberterrorizmussal – nézhetne szembe a hackerek oldaláról.


A hackerek alatt az úriember „nihilista, anarchista, Lulzsec, Anonymus, huszonéves, az ellenkező nem tagjaival 5-6 éve nem beszélt” személyeket értett. Állítása szerint a hackerek talán nem lennének képesek bejutni a fontos katonai hálózatokba, de polgári rendszerekben terrortámadásnak minősíthető cselekményeke hajthatnának végre. Ennek illusztrálásara és nyomatékosítására még a Világkereskedelmi Központ és al-Kaida kulcsszavakat is belekeverte a beszédébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.