Hirdetés

Támadnak a vírusíró kisiskolások



|

Legutóbb egy 11 éves kanadai fiú lopott bejelentkezési azonosítókat.

Hirdetés

A főként ingyenes vírusirtójáról ismert AVG nemrég kiadta a tavalyi utolsó negyedév webes fenyegetésekkel kapcsolatos biztonsági történéseit és trendjeit összefoglaló jelentését, amely legérdekesebb megállapítását egyértelműen az jelenti, hogy a kutatók szerint aggasztó tempóban nő a rendkívül fiatal programozók által írt kártevők száma.


Talán nem meglepő módon a jelentés alapján elsősorban Basic és C# nyelveket használnak a tizenéves csínytevők, ám felnőtt társaiktól eltérően nem bankszámlákat akarnak kifosztani, hanem csak fitogtatni kívánják a képességeiket, vagy számukra valamilyen módon értékes információkra próbálnak szert tenni.


A kutatók konkrétan említettek egy esetet, amelyben egy 11 éves kanadai fiú a Runescape-hez készült, játékbeli aranyat ígérő kamu hackjével mások bejelentkezési azonosítóit kívánta ellopni. Az akciójának pontos sikeréről nem szólt a fáma, ám azt biztosan megtanulta, hogy kártevőbe többet ne írja bele a hétköznapokban elsődlegesen használt e-mail címét, hiszen ezen szarvashiba miatt sikerült beazonosítaniuk az AVG munkatársainak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.