Hirdetés

Támogatást kap az AMD drezdai üzeméhez



|

Hirdetés

Az új üzem, az AMD Fab 36 lesz a cég első 300 mm-es üzeme, amely 2006-ban kezdi meg működését a már meglévő 200 mm-es üzem mellett, közölte Drew Prairie, az AMD szóvivője, aki elmondta, azért nem a meglévő drezdai üzemet alakítják át 300 mm-es technológiára, mert sokkal költségesebb volna.

A rivális Intelnek már van két 300 mm-es üzeme, az egyik Oregonban, a másik Új-Mexikóban. Egy üzem épül Írországban, s arizonai üzemét pedig átalakítják a nagyobb nyerslapka gyártására. 2002-ben az AMD és az UMC szerződést írt alá, hogy közösen építenek egy 300 mm-es üzemet, ez azonban bizonytalanná vált, amikor az AMD bejelentette tavaly januárban, hogy az IBM-mel közösen dolgozik a processzortechnológia fejlesztésén. Amikor pedig novemberben elkezdődött az építés, ez hivatalosan is véget vetett a UMC-vel közös vállalkozásnak.

Az új drezdai üzem felépítése 2.4 milliárd dollárba kerül, de elkészülése után 1000 embernek fog munkát adni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.