Hirdetés

Tapsi Hapsi kalandjai a Vadnyugaton



|

Hirdetés

A programot zseniálisnak tartom, hiszen a kisgyermekek gondolatvilágának az elevenjébe talál. A gyermekek kreativitását, kézügyességét, a szerepjátszó készségét erősíti. Lássuk hát, mit is tud a program! A CD-ről való telepítést, és az indítását követően Tapsi Hapsival találkozunk, aki magyarul köszönti a játszótársat. Ezt a jó szokását a program alatt is végig megtartja, és a rajzfilmekből megszokott stílusában igyekszik tanácsokat adni a használatához. Ha már jól ismerjük a programot, akkor a szokásos helyére – földalatti üregébe – is elküldhetjük. A játék lényege tulajdonképpen vadnyugati stílusú házak, terepek, eszközök és figurák tervezése. A tervezés azonban igen érdekes módón történik, és az elkészült rajz kinyomtatását követően kezdődik csak az igazi játék.


Tervezéskor az elemeire bontott házat látjuk, ezt kell befesteni, ajtóval, ablakkal és egyebekkel – például kémény, pad, virág, vödör, stb. – felszerelni. E műveletek alatt a különböző alkotóelemek között lépkedhetünk, és hogy a tervező tudja is mit csinál, egy tetszőlegesen forgatható három dimenziós képet is lát a tárgyról. A programban többféle háztípusból és eszközből (például kézi kocsi, mozdony, vasúti kocsi, stb.) lehet választani, majd a több különböző mintázattal kiszínezni, illetve a számos (ajtó ablak, kerék, stb.) „alkatrésszel” felszerelni. Ahhoz, hogy igazán jó terepasztalt készíthessünk az elemekből, szükség van alapra és háttérre is, amik természetesen szintén elkészíthetőek a programmal, hogy a szereplőket, háziállatokat már ne is említsem. A számítógépes játék a kész alkotás elmentését követően, a nyomtatással fejeződik be, és ekkor következik a manuális munka. A program a nyomtatáskor, térbeli alakzatra összeragasztható formában készíti el a műveket. Az elemek kivágását – és szükség esetén a kinyomtatható ragasztási utasítás szerinti –, összeállítását követően használatba vehető a modell. Ekkor jöhet a gyermeki fantázia! Bizonyos, hogy a csemete órákon át, játszik majd saját készítésű modelljeivel!

Persze a jó szülőket is megihleti a program némi nosztalgiára, no és néha a gyermeknek is szüksége lehet egy kis segítségre. Mindezek után a programmal, a vadnyugati terepasztal mellett, készíthet csemeténk öltöztethető bábút, vagy forgó-mozgó szobadíszt is. A program igazán sok érdekességet és kimeríthetetlen lehetőséget nyújt a kisgyermekek számára, és akkor sincs baj, ha tönkremegy valamelyik modell, hiszen újra kinyomtatható, vagy másik tervezhető.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.