Hirdetés

Tarol a Code Red féreg



|

Hirdetés

A szóvivő elmondta, hogy a minisztérium website-jának működését azért kellett egy rövid időre felfüggeszteni, mert csak így tudták üzembe helyezni a nemrégiben felbukkant számítógépes féreg, a Code Red elleni új védelmi rendszert.

"Úgy gondoljuk, hogy a Code Red névre hallgató féreg többé már nem jelent veszélyt számítógépes rendszereinkre, ezért a Nemzetvédelmi Minisztérium website-ja mostantól újra bárki által elérhetővé válik" - nyilatkozta Susan Hansen, a Pentagon szóvivője.

A Pentagonnál viszonylag gyors munkát végeztek a számítógépes szakemberek, hiszen Susan Hansen bejelentését megelezően nem sokkal jelentette csak be Craig Quigley, a Pentagon egy másik szóvivője, hogy a Nemzetvédelmi Minisztérium honlapjának egészen addig felfüggesztik a működését, amíg meg nem győződnek arról, hogy a Code Red féreg már semmilyen veszélyt nem jelent a minisztérium számítógépes rendszereire. Quigley elmondta, hogy az elmúlt héten felbukkant Code Red féreg elleni védelem felépítése abból áll, hogy az érintett számítógépekre feltelepítik a megfelelő szoftver javítócsomagokat, ami érthetővé teszi, hogy az említett website-okat viszonylag gyorsan újra elérhetővé tették. A Pentagon egyébként bevallotta, hogy a kínai hackerek által készített Code Red féregnek sikerült beférkőznie a minisztérium néhány számítógépére, de a szóvivők elmondása szerint egyetlen fontos, titkos adatokat tartalmazó számítógép sem fertőződött meg.

"Szerencsére már nagyon korán sikerült észlelnünk a Code Red létezését, melynek következtében egyetlen fontosabb számítógépünket sem fertőzte meg ez az egyébként rendkívül veszélyes féreg" - nyilatkozta Quigley.

Szakértők szerint a Microsoft Internet Information Server (IIS) szoftver biztonsági réseit kihasználó féreg viszonylag gyorsan terjed, és mostanra valószínűleg már több százezer számítógépet sikerült megfertőznie. Egyes források szerint az eddig megfertőzött számítógépek száma már eléri a 300 ezret, és ebből a nagyszámú számítógépből állítólag elég sok az amerikai kormányzat, illetve az amerikai hadsereg tulajdonában van. A biztonsági rés "betömésére" hivatott javítócsomag egyébként már jó ideje létezik, azt egyszerűen csak fel kellett volna telepíteniük az érintetteknek, de talán még most sincs késő ahhoz, hogy ezt megtegyék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.