Hirdetés

Társítások visszaállítása



|

Hirdetés

A szoftvert már kitöröltem, de ez sem segített. Nincs valami ötletük, mit tehetnék?Többfajta megoldás is kínálkozik erre a helyzetre. Ha egyenként akarjuk módosítani a társításokat, akkor egyszerűen megtehetjük a Társítás párbeszédpanelből. A Windows XP-ben a jobb oldali egérgombbal kattintsunk egy olyan állományra, amelynek a társítását módosítani akarjuk, a helyi menüből válasszuk ki a Tulajdonságok tételt, az Általános oldalon a Társítás rovatban kattintsunk a Módosítás gombon, és válasszuk ki a listáról a kívánt programot.





A Windows 98-ban, Meben és 2000-ben tartsuk lenyomva a gombot, közben kattintsunk a jobb oldali egérgombbal egy állományon, és a Társítás (illetve a Társítás --> Program módosítása) tétel kiválasztása után jelöljük ki a listáról azt a programot, amellyel társítani szeretnénk az állományt, majd tegyünk pipát Az adott fájl megnyitásához mindig ezt a programot használja választónégyzetébe, végül kattintsunk az OK gombon.

De a társításokat egyszerre is visszaállíthatjuk a rendszerleíró adatbázis biztonsági mentésének felhasználásával, bár kétségtelen, hogy ez a lépés nemcsak a társításokat fogja érinteni. Az adatbázis archiválását a Windows nem bízza teljesen ránk, rendszeres időközönként maga is készít biztonsági másolatot róla. De az a legjobb, ha önálló biztonsági másolatot készítünk a társításokról. Ehhez nyissuk meg a szerkesztőt ( Start --> Futtatás --> regedit --> ), a bal oldali ablakosztásban tárjuk fel a HKLMSoftwareClasses kulcsot, válasszuk ki a Fájl --> Exportálás parancsokat, nevezzük el valahogy a társításokat, majd mentsük el az egészet a Dokumentumok mappába. (Más Windows-változatokban eltér a menü és a funkció neve.)

Ha ezek után valamilyen erőszakos program összekuszálja társításainkat, akkor csak kattintunk egyszer a Dokumentumok mappán, majd kétszer a társításokat tartalmazó állományon, végül az OK gombon, és a társítások visszaállnak a biztonsági mentés elkészítésekor érvényes állapotukba. És ami a legszebb az egészben, ez a visszaállítás csak azokat az állománytípusokat érinti, amelyek a biztonsági mentés készítésekor már társítva voltak valamilyen programhoz; ha azóta egy új állománytípussal kapcsolatos társítást hoztunk létre, akkor a rendszerleíró adatbázis részleges visszaállításával ezt nem veszítjük el.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.