Hirdetés

Távoli hozzáférés lesz a Google Chrome böngészőben



|

A távoli asztal funkció a Google iránti bizalomra támaszkodhat.

Hirdetés

Számos független gyártó által előállított távoli asztal funkciót megvalósító termék kapható, gondoljunk csak a sikeres TeamViewer és join.me szolgáltatásokra. Mivel ezek teljes körű uralmat gyakorolnak a PC felett, így a vásárló meg kell hogy bízzon a gyártóban. A Google most az eddigi bizalmunkra alapoz, hiszen ha a levelezésünk, fotóink és videóink nála vannak, akkor miért ne bíznánk rá az egész gépet?

 

 

Az új Chrome Remote Desktop jelenleg béta állapotban van, tesztelés alatt. Segítségével két tetszőleges számítógép összekapcsolható, ha mindkettőn fut a Chrome böngésző, fussanak Windows, Linux, Apple Mac OS vagy Chromebook alapokon. Az asztal megosztása a teljes számítógép kezelését átadja a távoli félnek egy előre megosztandó jelszó fejében. Minden kapcsolatot új jelszóval kell hitelesíteni, ami csökkenti az esetleges visszaélések lehetőségét.

 

 

A távoli hozzáférés nagyon jól jön IT segítségnyújtás vagy oktatás során. Persze ha a bizalom kérdéséről van szó, akkor legkézenfekvőbb a Windows üzleti kiadásaiban megtalálható Távoli Asztal használata. Ugyanakkor a Chrome kiterjesztése több platformos, modern P2P alapokra épül, a grafikát VP8 kódolással továbbítja és persze - ahogy sok más megoldás - SSL titkosítást alkalmaz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.