Hirdetés

Távozott John Carmack az id Software-től



|

Véget ért egy korszak, a programozó az Oculus Riften fog főállásban dolgozni.

Hirdetés

Valamiképp szomorkás hírrel zárult a péntek, ugyanis a Bethesda Softworks kiadó és id Software közös sajtóközleményükben bejelentették, hogy John Carmack végleg távozott az 1991 februárjában harmadmagával megalapított játékfejlesztő vállalattól. Mindez végső soron nem meglepő, lévén az úriember idén augusztus elején az Oculus Rift szemüveget fejlesztő csapat technikai igazgatója lett.

Hirdetés


„Szerettem volna technikai tanácsadó maradni az id-nél, de sajnos nem működött. [A távozásom] valószínűleg mindenki számára a legjobb, megerőltető volt kétfelé fókuszálni” – írta Twitteren a tegnapi bejelentés kapcsán Carmack. Tim Willits stúdióvezető szerint Carmack befejezte a munkáját az id Tech 5 játékmotoron, így a távozása egyetlen folyamatban lévő projektet sem érint.

 


Az id Software az utóbbi évtizedben kirobbanó üzleti sikert nem tudott elérni, ám a Doom 3 és Rage játékokban bemutatkozott technológiák több esetben megelőzték a korukat. A vállalat gyakorlatilag a belsőnézetes lövölde műfaj megteremtője, az első hatalmas sikerük a Wolfeinstein 3D volt.


Idén John Carmack már a második olajra lépett felsővezető az id-nél, júniusban 17 év után Todd Hollenshead elnök és ex-vezérigazgató is új munka után nézett.


(Forrás: The Verge | Fotó QuakeCon / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.