Hirdetés

"Télapó" féreg a csevegőprogramokban



|

Hirdetés

A károkozó által küldött üzenet tartalmaz egy látszólag ártalmatlan fájlt, ám ennek megnyitásával megfertőződik számítógépünk.

Az IMlogic nevű biztonsági tanácsadó cég hívta fel a figyelmet a IM.Giftcom.All névre keresztelt féregre, amely azzal próbálja becsapni a három népszerű csevegő/üzenetküldő program felhasználóit, hogy a partnerlistán szereplő ismerős nevében üzenetet küld. Az üzenet egy látszólag ártatlan télapós állományt tartalmaz; és akik rákattintanak a hivatkozásra, azoknál a képernyőn valóban meg is jelenik a télapó. Ám eközben a háttérben a számítógépre települ egy úgynevezett rootkit — egy olyan program, amely elrejti saját magát és nyomait az operációs rendszerben feltelepített biztonsági programok elől. A károkozó ezután a felhasználó neve alatt küldözgeti a télapós üzenetet tovább az illető által a csevegőprogramba felvett partnereknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.