Hirdetés

Telepítő CD, hol vagy?



|

Hirdetés

Mit csinálok rosszul?Olvasónk valószínűleg nem ugyanabba a meghajtóba teszi a lemezt, amelyet eredetileg a telepítéshez használt. Ez olyankor történhet meg, ha új meghajtót adunk a rendszerhez, vagy ha particionáljuk a merevlemezt, és azzal megváltozik a CD-meghajtó eredeti betűjele. Az is előfordulhat, hogy a gyártó előre telepítette a Windowst, és a telepítő képállomány létrehozásakor más meghajtóazonosító betűt használt.

A dolog ellenőrzésében és a szükséges változtatás elvégzésében a sokat emlegetett TweakUI lehet a segítségünkre. Elindítása után a bal oldali fastruktúrában keressük ki a My Computer --> Special Folders ágat. Ez a beállítás a rendszer különlegesen kezelt mappáinak helyét mutatja meg, ugyanakkor lehetőséget ad a megváltoztatásukra is. A jobb oldali listán válasszuk ki az Installation Path sort. Az alatta levő Location: mezőben az a betűjel látható, amely a Windows telepítésének idején volt hozzárendelve a telepítőmeghajtóhoz (valószínűleg a CD-ROM-olvasóhoz). Ha azóta ez az eszköz új betűjelet kapott, akkor kattintsunk a Change Location gombra, majd állítsuk be az újat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.