Hirdetés

Téma szerinti képkeresés a Google-től



|

Ezentúl nem csak relevancia szerint, hanem téma szerint is kutathatunk a Google képkeresőjében.

Hirdetés

Újabb szolgáltatással bővült a Google keresője. A már Magyarországon is elérhető frissítés értelmében a képkeresőt már nem csak relevancia szerint használhatjuk, a találatokat ugyanis téma szerint is rendeztethetjük a keresővel. Ehhez a képkeresés után bal oldalon, a méretbeállítások fölött kell kiválasztanunk a "Téma szerint" feliratot.

 

Az új opciót kiválasztva a találatok soronként jelennek meg, minden esetben egy külön tárgyszóval kiegészülve. Így ha a kávé a keresett szó, akkor a növény mellett a csészéket is külön megtaláljuk. A csoportosításnak az eredménye nem csak a könnyebb találat, de szintén előnyt jelent olyan esetekben, amikor valamire szeretnénk rákeresni, azonban nem tudjuk mi az, a képcsoportosítások után azonban könnyebb dolgunk lehet.

 

A Google Images csapata számos forráshasonlóság alapján képezi a csoportokat, így például képpont-értékek, szemantikus kapcsolatok, masszív adatbányászat. Ezek eredményeképpen értelmes kapcsolatok születnek a találatok között, amelyek csoportokba rendezhetőek. 

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Google bolondságok

Mivel keresel?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.