Hirdetés

Tenger alatti kábelt vesz a Google



|

Ezúttal a japán adatközpontok összekötése a cél.

Hirdetés

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Google jelentős összeget szánna arra, hogy befektessen egy Csendes-óceán alatt futó internetkábelbe. Ezúttal a Japánban található adatközpontokat érintheti elsődlegesen a vásárlás. Minderre azért van szükség, mert a vállalat magánhálózatán belül forgalmazott adatmennyiség nagy mértékben növekszik. 

Hirdetés

A Google egy ilyen vásárlással (még ha csak partnerekkel együtt is) komoly ellenőrzést gyakorolhat a forgalmának a minőségére már azelőtt, hogy az eljutna a fogyasztókhoz. Hasonló húzása egyébként már 2010-ben is volt a webóriásnak, akkor más telekomcégekkel együtt egy 300 millió dolláros kábelt vettek maguknak. 

A Google magánhálózatán - amit B4 néven emlegetnek - a vállalat adatközpontjai között megforduló e-maileket, YouTube-videókat és hasonló tartalmakat szállítják. Érdekesség, hogy a B4-es hálózat sokkal nagyobb sávszélességet kap a Google-nél, mint amennyit arra fordítanak, hogy a végfelhasználóknak visszaküldjék a keresési eredményeket vagy a megtekintett videókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.