Hirdetés

Terjed a Bagle nevű memória-rezidens féreg



|

Hirdetés

Ez a 2004. január 18-án délután felfedezett Bagle nevű memória-rezidens féreg e-mailen keresztül terjed, és trójai programot próbál letölteni a felhasználó gépére. A kód különböző kiterjesztésű fájlokból e-mail címeket gyűjt össze, majd üzenetet küld az így összegyűjtött címekre, amelyekhez egy .exe fájlban csatolja önmagát. A féreg azonban csak akkor aktivizálódik, ha a mellékletet kézzel lefuttatják.

A féreg Windows 95, 98, ME, NT, 2000 és XP alatt fut. A Bagle féreg átnézi a gépen található HTM, HTML, R1, TXT és WAB kiterjesztésű fájlokat és ezekből e-mail címeket gyűjt. A fertőzött leveleket saját SMTP motorja segítségével küldi el a címzetteknek. Olyan címekre azonban, amelyek az @avp, @hotmail.com, @microsoft, @msn.com tartományokban találhatók, nem küld fertőzött levelet.

A Bagle részletes leírása megtalálható a Vírus Híradó honlapon .

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.