Hirdetés

Terjed a PayPass a budapesti tömegközlekedésben



|

2015 elejére 300 darab automatát kíván üzembe helyezni a BKK.

Hirdetés

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai tájékoztatása alapján néhány hónapon belül egyszerűbbé és gyorsabbá válik Budapesten a jegyek és bérletek vásárlása, ugyanis 2015 elejére összesen 300 darab MasterCard PayPass technológiát használó automata válik elérhetővé. Jelenleg 60 ilyen automata működik a fővárosban az M4-es metró állomásain és a legfontosabb közlekedési csomópontokban, ezek használatával pár másodpercre redukálható a vásárlási folyamat.

Hirdetés


„A tervek szerint a BKK 2015 év elejére összesen 300 újjegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe, így mintegy hatszorosára bővül az eddigi kártyás fizetési lehetőségek száma, a PayPass bankkártyák használatával pedig még könnyebbé, kényelmesebbé válik a jegy- és bérletvásárlás. Korábban kevesebb, alig kilencven helyen lehetett a fővárosban bérletet váltani, közülük is mindössze ötven ponton volt lehetőség bankkártyával fizetni, ezért az új jegy- és bérletkiadó automaták megjelenése látványos fejlődést jelent a budapesti közösségi közlekedést használók számára” – mondta az új jegyautomatákkal kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.


„Aki rendelkezik PayPass bankkártyával, az az új automatáknál a lehető legtöbb terméket megvásárolhatja: a jegy vagy bérlet kiválasztása után a kártya odaérintésével hozzájuthat a kívánt termékhez, nem kell (apró)pénzzel bajlódnia. Az automata 5000 forint alatti vásárlásoknál PIN kódot sem kér, így valóban másodpercek alatt megtörténik a fizetés” – olvasható a BKK közleményében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.