Hirdetés

Termosztátgyártót vett 3,2 milliárd dollárért a Google



|

Egyelőre nem kell Google+ fiók a Nest termékeinek használatához.

Hirdetés

Az idei Consumer Electronics Show egyik legfontosabb témája az okos háztartás volt: a gyártók nem csak az alap termékeik a fogyasztó szokásaiból tanulni képes programozását kívánják megoldani, de mindent hálózatba kívánnak kötni, hogy azok egy mobilos alkalmazással bárhonnan vezérelhetőek legyenek.

Hirdetés


A Google semmilyen efféle terméket sem mutogatott a kiállításon, azonban hétfőn bejelentette az Apple iPod atyja által alapított Nest felvásárlását. A keresőcég döbbenetes módon 3,2 milliárd dollárt fizetett, amely még az átlagon felüli minőségű és funkcionalitású okos termosztátjuk és füstjelzőjük ellenére is soknak tűnik.



A brutális ár magyarázata feltehetően annyi, hogy a Google eddig szinte teljesen kimaradt az okos háztartásos fejlesztésekből, a hátrányának villámgyors leküzdése érdekében pedig egy bizonyítottan életképes vállalat azonnali felvásárlása mellett döntött, még ha tulajok kilóra is mérik az árát.


A jelenlegi információk alapján a Nest termékei a jövőben is elérhetőek lesznek, sőt: a Google tájékoztatása szerint segítenek szélesebb körben terjeszteni a termékeket.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.