Hirdetés

The Bat! 2.0



|

Hirdetés

Ilyen a HTML formátumú levelek küldésének lehetősége, a teljesen újraírt IMAP-támogatás vagy a beépített határidőnapló. Cikkünkben ezeket az újításokat mutatjuk be, és arra is kitérünk, érdemes-e a korábbi változatokról áttérni a kettes verzióra.

Azok számára, akik telepítették már a The Bat! korábbi változatait, semmiféle újdonságot nem tartalmaz ez a művelet, mivel pontosan úgy zajlik, mint korábban. Az első indítás sem okoz katarzist; ha nem figyelünk, észre sem vesszük, hogy a kettes változattal van dolgunk. Az eszköztárak bekapcsolásával már feltűnhet valami, nevezetesen a gombok grafikája megváltozott, de ezenkívül semmi újat nem tapasztalunk. Tehát a program újításainak megismeréséhez a menük mélyére kell ellátogatnunk.




A The Bat! fejlesztői sokáig hallani sem akartak arról, hogy HTML formátumú levelezést építsenek programjukba. Az volt a véleményük, hogy az e-mail teljesen szöveg alapú, nincs helyük benne különféle betűtípusoknak és formázott szövegnek. A rengeteg erre vonatkozó felhasználói kérés előtt azonban kénytelenek voltak meghajolni -- de úgy tűnik, még mindig szégyellik magukat emiatt. A program alapértelmezése továbbra is a szöveg alapú levelezés, ezért új üzenet írásakor fel sem tűnik, hogy megváltozott valami. Ám ha ellátogatunk az Options --> Message Encoding menübe, akkor minden világossá válik: itt tudjuk ugyanis beállítani, hogy csak szöveg alapú, vagy HTML formátumú üzenetet szeretnénk készíteni. Utóbbit választva máris megjelenik egy eszközsáv az üzenet írása fölött, amelyben a szokásos szerkesztési lehetőségek szerepelnek: megváltoztathatjuk a betűtípust, a karakterek méretét és színét, valamint a szöveg igazítását, sőt akár képet is elhelyezhetünk a levél belsejében.

A teljes cikk a 2003. októberi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.