Hirdetés

Tilos lesz a mobiltelefonokra reklámokat küldeni Európában?



|

Hirdetés

Mivel a reklámok kiküldéséhez ismerni kellene az előfizető mobiltelefonszámát, ez a tény meghiúsítja az akciót. A telefonszám ugyanis számlázási adat. Márpedig ez titkos információ, amelyet az operátor nem szolgáltathat ki harmadik félnek. Az SMS útján küldött hirdetések még nagyon gyerekcipőben jártak eddig, s a fejlődésük előtt most komoly akadály áll. Pedig a szolgáltatók úgy gondolták, hogy a reklámpiacra való belépéssel további igen jelentős bevételekre tehetnek szert. Természetesen ha a hirdető cég először megszerezné a mobiltulajdonos engedélyét a hirdetés elküldésére, más volna a helyzet, de ennek a megszervezésére egyelőre semmiféle hatékony ötlettel nem sikerült előállni.

Az angol adatvédelmi hivatal honlapja

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.