Hirdetés

Tim Cook: az Apple-űrhajó lesz a bolygó „legzöldebb épülete”



|

Az új főhadiszállás energiaellátását 100 százalékban megújuló forrásokból biztosítják majd.

Hirdetés

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Apple egy hatalmas, gyűrű alakú főhadiszállást épít a kaliforniai Cupertinóban; az új kampuszt futurisztikus külseje miatt csak „Apple-űrhajóként” emlegetik.

Hirdetés

Alig kezdődött el a hivatalosan Campus 2 névre keresztelt komplexum építése, de Tim Cook vezérigazgató máris kijelentette, ez lesz a világ leginkább környezetbarát építménye. „Olyan új főhadiszállást építünk, amely szerintem a bolygó legzöldebb épülete lesz” – jelentette ki a CEO hétfőn, a New York-i Klímahét egyik rendezvényén.

Az Apple weboldalán olvasható tájékoztatás szerint a Campus 2 energiaellátását „100 százalékban megújuló forrásokból” fogják biztosítani, és az év 75 százalékában klímaberendezések helyett természetes szellőztetéssel hűtik majd. Az Apple 300 elektromos töltőállomást is felállít a kampusz területén, és több mint 7000 fát ültetnek.

Impozáns tervek – persze, mindezzel együtt továbbra is kérdés, hogy a Campus 2 képes lesz-e elnyerni a világ legzöldebb épületének megtisztelő címét (amelyet a World Architecture News szerint jelenleg a Seattle-i Bullitt Center irodaház birtokol). Mindenesetre megvan az esélye: közismert, hogy az Apple szereti minden lehetséges területen túlszárnyalni a vetélytársait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.