Hirdetés

Titkosított levelezőt szabotált a PayPal



|

Gondoltak egyet, majd befagyasztották a közösségi finanszírozással felhizlalt számlát.

Hirdetés

Az NSA botránya már egyáltalán nem újdonság, és azt is tudjuk, hogy az adatainkra a weben nem árt ügyelni. Ennek ellenére a felhasználók kitörő örömmel fogadták a ProtonMail névre keresztelt svájci Indiegogo projektet, amelynek a lényege, hogy egy titkosított levelezőszolgáltatás. 

Hirdetés

A ProtonMail 5 dollárért cserébe 1 GB biztonságos tárhelyet biztosít olyan levelezésre, amelynél az elküldött üzenetek azonnal titkosítva vannak, és nem, hogy a szolgáltató nem fér hozzá, de a kormányokkal való információmegosztást is megtagadják. A PayPal azonban igazolta a közösségi finanszírozás világában szerzett rémhírét, és aztán szó nélkül befagyasztották a ProtonMail számláját

A PayPal a projekt legalitását kérdőjelezte meg, de mindez csak utólag derült ki. Amikor a fejlesztők telefonon érdeklődtek, megtudták, hogy a PayPalt az érdekli, hogy van-e kormányzati jóváhagyása a projektnek, illetve egyáltalán legális-e. A ProtonMail valójában nem igényel kormányzati jóváhagyást, és Észak-Amerika mellett Európában is teljesen legális a koncepciója. 

Az ügy valószínűleg még több embert tántorít majd el a PayPal használatától a közösségi finanszírozás terén. A ProtonMail mindenesetre az összes átutalási formát tekintve a kitűzött cél háromszorosát, 300 000 dollárt gyűjtött, 17 nappal az időkeret vége előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.