Hirdetés

Titokzatos hízó mappák



|

Hirdetés

Időnként egyet kiválasztok háttérnek is, ilyenkor a könyvtárban lévő állományokat miniatűr nézetben böngészgetem. Ezután valami ok miatt megnő a mappa mérete, pedig nem is másoltam bele új képet. Mi ez a merevlemezfaló a gépemen?Nagy mennyiségű kép esetén a megjelenítéshez egy kis segítséget vesz igénybe a Windows. Gyorsítótárat hoz létre a Miniatűr nézethez, ebben tárolja a kis képek adatait. Ezt az állományt mindig az aktuális mappában helyezi el, elrejtve a kíváncsi tekintetek elől. Előnye, hogy később csak az új képek jelennek meg lassabban, a régebbiek már azonnal áttekinthetők. Hátránya, hogy minél több képet tartalmaz a mappa, annál nagyobb lesz ennek az állománynak a mérete, ami akár a több megabájtot is elérheti. Ha nem rendelkezünk nagy merevlemezzel, esetleg a miniatűr nézetet ritkán használjuk, akkor kikapcsolhatjuk ezt a funkciót.

Nyissuk meg a Vezérlőpulton a Mappa beállításai panelt, majd válasszuk a Nézet fület. A megjelent listán a Fájlok és mappák csoporton belül jelöljük be a Ne gyorsítótárazza a miniatűröket sor előtti négyzetet. Az ablak bezárása után már nem fogja feleslegesen megnövelni mappánk méretét.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.