Hirdetés

Több ADSL, kevesebb telefon



|

Folytatódik a tendencia. Kevesebbet telefonálunk vezetékes vonalon.

Hirdetés

Az öt egykori monopol szolgáltató, az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom és a Monortel mellett a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) adatközlésére épülő jelentés szerint a háztartások vezetékes telefonellátottságának aránya az április végi 67,65 százalékról május végére 67,46 százalékra csökkent.

A kezdeményezett hívások időtartama - 4,67 százalékos növekedéssel - májusban 791 millió perc volt. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama áprilisban az áprilisi 221,5 percről 232,5 percre nőtt, azonban a kezdeményezett hívások átlagos hossza az előző havi 3,32 percről 3,27 percre csökkent.

Az áprilisi 12,10 százalék után májusban, a kezdeményezett hívások 12,31 százalékánál vették igénybe a felhasználók a közvetítőválasztást és összesen 97 millió percet telefonáltak ezen a módon. A közvetítőválasztást a hónap során legalább egy alkalommal igénybevevők száma az előző hónaphoz képest 1 százalékkal 836 ezerre csökkent.

Az április végi 455 ezerhez képest májusban 2,57 százalékkal, közel 12 ezerrel 467 ezerre nőtt az ADSL-hozzáférések száma.

Májusban az előfizetők 2163 földrajzi számot hordoztak, így a hónap végére, a 2004 januárja óta összesen hordozott vezetékes számok száma 143 808-ra nőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.