Hirdetés

Több Google-t akar a Volkswagen



|

A Volkswagen nagyon szeretné, ha a Google után mások is belépnének az autóiparba.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok kiállításait nézve egyre inkább úgy tűnik, hogy a tech szektor és az autóipar sorsa összefonódik. Ezt igazolta Martin Winterkorn beszéde is - a Volkswagen Group ügyvezetője a CeBIT megnyitója alkalmából beszélt az okosautók adatbiztonságáról, illetve az adataink védelmének a fontosságáról. 

Hirdetés

Winterkorn szerint nem szabad megengedni, hogy az adataink biztonságára veszélyt jelentsenek az autók, így az összes lehetséges visszaélést és adatbegyűjtést meg kell akadályozni. A Volkswagen feje azt mondja, a gyártóknak egy önkéntes csoportot kellene létrehozni, ami garantálja, hogy a vezetéssel kapcsolatos adataink senkihez nem jutnak el. 

Emlékeztetett továbbá a VW Group első embere arra is, hogy jelenleg megbeszéléseket folytatnak a Google-lel, amely korábban már megállapodott az Audival egy együttműködésről, az Android autókba építéséről. Winterkorn több Google-höz hasonló céget szeretne látni: a reményei szerint az európai IT-s vállalatok mind partnerként csatlakoznak majd az autóiparba a közeljövőben. 

A Google-höz képest az Apple most úgy tűnik, talán előrébb jár: a nagyok közül a Ferrari, a Mercedes és a Volvo is elsők között dicsekedett a CarPlay rendszerrel

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.