Hirdetés

Több mint 1100 hiba az e-szavazás során



|

Hirdetés

Több mint 30 esetben azt jelezték, hogy mikor a szavazatuk véglegesítése előtt a gép feltüntette a választásukat, a másik jelölt neve volt megjelölve, mint amelyikre valójában szavaztak.

Az e-voting támogatói szerint a jelzések száma elfogadható egy majdnem 50 millió választópolgárral lefolytatott választáson. Az esetek többségében, mikor a gépek nem a megfelelő szavazatot jelezték, a gép John Kerry demokrata jelölttől vette el a szavazatot, George Bush republikánus elnök javára. Keleti idő szerint este 8:30-kor az elnökválasztás még túl szoros döntetlent mutatott. A Voteprotect.org szavazás-védelmi szervezetnek jelzett rossz választások mindegyikét korrigálni tudták a választók, így végül a döntő szavazásba a saját jelöltjük kerülhetett bele. Néhány esetben azonban a választóknak többször is korrigálniuk kellett döntésüket, más esetekben pedig valószínűleg fel sem tűnt a szavazóknak, hogy a szavazatuk nem a megfelelő személy javára lett elfogadva. "Csak azokról az esetekről hallunk, ahol a választónak feltűnt a turpisság" - jegyezte meg Cindy Cohn, az Electronic Frontier Foundation (EFF) jogi vezetője a pártatlan csoportok által tartott sajtótájékoztatón, amelyek megkérdőjelezték az elektronikus szavazógépek biztonságát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.