Hirdetés

Többezer Solaris és IIS szerver bénult meg



|

Hirdetés

A féregprogram először a SUN Solaris-alapú rendszerekbe tör be egy már két éve közismert biztonsági rést kihasználva, majd a megbénított Solaris rendszerket felhasználva jut el a Microsoft Internet Information Server (IIS) alapú weboldalakra. A féreg az IIS rendszerekbe jutáshoz egy másik, hét hónapja ismert biztonsági hiányosságot használ fel. Mindkét biztonsági résre jóideje létezik már javítófolt, de a jelek arra utalnak, hogy a legtöbb rendszeradminisztrátor nem foglalkozik az efféle javítások feltelepítésével. A Computer Emergency Response Team (CERT) még az elmúlt kedden figyelmeztetett a várható veszélyre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.