Hirdetés

Torrent kliens a biztonság mellé



|

Két SATA merevlemezt fogadhat a ZyXEL NSA-220 miniszerver és torrentezni is tud.

Hirdetés

zyxelnsa-220_1.jpg
Tekintettel a DVD-k korlátozott kapacitására és kezelésük nehézkességére, jelenleg már otthonra is egy házi szerver jelenti a legoptimálisabb mentési-archiválási megoldást. A ZyXEL NSA-220 Hálózati Adattároló Berendezés ezen a pályán indul. A kis fehér dobozban két SATA merevlemeznek van hely, összesen legfeljebb 1,5 TB (RAID-0, JBOD) kapacitást nyújtva ezzel. A készülék egyik leglényegesebb extrája, hogy ha a biztonság az első, akkor a két lemezt tükrözhetjük is (RAID-1) így védekezve a fizikai meghibásodás ellen. Ha egyik lemez meghibásodna, akkor is megmaradnak adataink és a hibás egység cseréjével helyreállítható az üzemi biztonsági szint.

 

 

 

zyxelnsa-220_2_.jpg

 


Eszközünket legkényelmesebben - és virtuálisan bárhonnan - a hálózaton keresztül, Gigabit Ethernet porton érhetjük el, legyen az FTP hozzáférés, vagy akár a Windows-os környezetben használatos CIFS (Windows fájlmegosztás). Így akár többen is tárolhatnak adatot és is hozzáférhetnek, legyen az akár zene gyűjteményünk, vagy film repertoárunk. Vége a hosszas DVD, vagy CD keresgélésnek, minden egy helyen kényelmesen megtalálható.


A tudomány nem áll meg a tárolásnál. Az NSA-220 képes audio és videó adatfolyamok (multimedia streaming) szolgáltatására is, így bármely DLNA tanúsítvánnyal rendelkező média lejátszóval élvezhetjük saját digitális "tévé-, vagy rádióadásunkat" otthon, ezenkívül beépített torrent klienssel is rendelkezik.

Csak a biztonsági mentés gombot kell megnyomni a készüléken és máris elindul a mentés. Gyors, egyszerű és könnyen elérhető. Külső eszközről is menthetünk, e célt szolgálja a két USB csatlakozás az előlapon. Csatlakoztathatunk pl. USB flash meghajtót, külső merevlemezt, vagy akár FLASH memória kártyaolvasót, s máris indulhat a biztonsági mentés külső program, vagy számítógép nélkül.


A ZyXEL NSA-220 otthoni felhasználásra talán még kicsit drága (76 200 Ft merevlemezek nélkül), de SOHO környezetben eddig nem megfizethető szolgáltatásokat hozhat testközelbe szerényebb anyagiakkal megáldott vállalkozások számára is.

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.