Hirdetés

Törvényen kívül



|

Hirdetés

Ha bulvárosan fogalmaznánk, akkor cikkünk címe ez lenne: „Amit eddig nem mertél megkérdezni a számítástechnikáról”. Mi azonban közepesen konzervatív lap vagyunk, ezért inkább segítünk olvasóinknak feltárni a kétes eredetű szoftverek rejtelmeit. Bemutatjuk, hogyan egyensúlyozunk borotvaélen nap, mint nap a törvényes és az illegális felhasználás között. Nem leszünk álszentek: azt is szemléltetjük, hogyan használhatunk egy szoftvert jó és rossz célra, és hogy milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyekkel néha kénytelenek vagyunk átlépni azt a bizonyos határt.




Most ilyen problémákból gyűjtöttük össze egy csokorra valót, melyekre igyekszünk konkrét válaszokat is adni. Sajnos néha olyan kérdések is felmerülhetnek, amelyeket csak illegális módszerekkel oldhatunk meg - éppen ezért a törvényességet az általunk kifejlesztett 5-ös skálájú Legal-O-Meteren jelöljük. A legkisebb érték (1) jelzi a „kegyes hazugságot” (vagy nevezzük nevén a gyereket: törvényszegést), a legnagyobb (5) pedig a szabályok teljes betartásáról tanúskodik. Az említett szoftverek majd mindegyike megtalálható lemezmellékletünkön is.

A teljes cikk Magazin - Törvényen kívül, Illegális szoftverektrükkök címmel a 2004. decemberi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.