Hirdetés

Törvényjavaslat a spam ellen



|

Hirdetés

Scumer júniusban terjesztette be Stop Pornography and Abusive Marketing (SPAM) címmel tervezetét, amelynek kulcseleme egy olyan központi adatbázis létrehozása, mint amilyen a telefonos reklámhívások letiltását kérők nyilvántartása, és amelyre június vége óta már 28 millió amerikai vétette fel magát. Ám a szenátor tervezete nem kapott akkora támogatást, hogy a szenátus kereskedelmi, tudományos és közlekedési bizottsága napirendre tűzze a megtárgyalását. Közben pedig a versenyhatóság (FTC) hangot adott kételyeinek, hogy egy ilyen listát tisztességesen gondozni lehet - egy-egy embernek túl sok e-mail címe lehet, ezek gyakran változnak is, így gyakorlatilag képtelenség nyomon követni, ki kaphat reklám e-mailt és ki nem. Schumer jelezte, hogy augusztus 4-én lesz a másik antispam törvénytervezet, az ún. CAN-SPAM tervezet szenátusi vitája, és ha saját tervezete továbbra se kerül napirendre, akkor a CAN-SPAM-hez nyújt be módosító indítványt.

Schumer kérésére Vincent Schiavone cége, az ePrivacy Group, valamint a Ponemon Institute végezte el a vizsgálatot 1093 internethasználó kikérdezésével. Az adatbázis felállítását jónak látó 74 százalék mellett 79 százalék a kéretlen e-mailek küldésének törvény általi tiltását szorgalmazza, 59 százalék pedig büntetné a feladókat. A vizsgálatból kiderül, hogy a megkérdezettek 39 százaléka naponta több mint félórát foglalkozik a kéretlen levelekkel, 36 százalék pedig napi 10-30 percet. Schumer érveit leginkább az az adat támasztja alá, miszerint a megkérdezettek 80 százaléka indítana pert a spamküldők ellen. A törvényjavaslat a két másik antispam javaslattal ellentétben lehetővé tenné az egyéni pereskedést, míg a másik kettő nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.