Hirdetés

Toshiba Genio



|

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban számos pletyka és találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Toshiba titokban egy olyan kéziszámítógép kifejlesztésén dolgozik, mely a Microsoft Pocket PC operációs rendszerével működik majd, azonban eddig nem túl sok konkrétummal találkozhattunk az üggyel kapcsolatban. A találgatásoknak a mai napon maga a Toshiba vetett véget, ugyanis a cég képviselői bejelentették a Toshiba első ilyen jellegű új termékét, mely a keresztségben a Genio nevet kapta. A cég szóvivői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Genio a kezdetekben kizárólag csak Japánban kerül majd forgalomba, de idővel számos különböző Genio modell hagyja majd el a Toshiba gyártósorait, és ezek a Geniok már világszerte elérhetők lesznek. A cég tervei szerint a Genio a japán piac után először az amerikai piacot hódítja majd meg, valószínűleg még az idén.

A japán piacra szánt első Toshiba Genio kéziszámítógépek a Palm operációs rendszert használó Handera 330-hoz hasonlóan CompactFlash és Secure Digital flashmemória bővítőhellyekkel is rendelkezik, ezenkívül pedig egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor, 32 MB memória és egy színes kijelző is az alapkonfiguráció részét képezi. A mindössze 225 grammos tömegű új kéziszámítógép a Toshiba szerint egy feltöltéssel akár nyolcórányi folyamatos működésre is képes.

Már a legelső Genio is két változatban készül majd, ugyanis a japán vásárlók eldönthetik, hogy merevlemez nélküli Geniot akarnak vásárolni, vagy inkább egy olyan verziót, melyben egy 1 GB-os kapacitású IBM Microdrive merevlemez található. Az integrált IBM winchester nélküli Toshiba Genio kéziszámítógépek Japánban augusztus 20-tól lesznek kaphatóak, a merevlemezzel szerelt Geniok pedig várhatóan szeptember végén tűnnek majd fel a boltok polcain. A Toshiba Genio várható ára egyébként egyelőre még ismeretelen.

"Úgy gondolom, hogy nagyon örvendetes, hogy egyre több cég dob piacra mostanában olyan kéziszámítógépeket, melyeken a mi operációs rendszerünk található meg" - nyilatkozta Ed Suwanjindar, a Microsoft termékmenedzsere, majd hozzátette, hogy a kéziszámítógép ipar nagyon fényes jövő előtt áll, hiszen az IDC piackutató cég előrejelzései szerint két éven belül duplájára növekszik majd a kéziszámítógép piac forgalma, ami éves szinten 30 millió darab ilyen apró számítógép eladását jelenti.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.