Hirdetés

Tudjuk a nevedet, de elfelejtjük!



|

Az Ask.com után a Microsoft is sürgeti egységes adatvédelmi praktikák kidolgozását a keresőmotorokban.

Hirdetés

Az Ask.com nyomában járva év végére már a Microsoft is biztosítja majd a lehetőséget, hogy anonim módon használhassuk keresőszolgáltatásait. Mindkét szolgáltató sürgeti a versenytársakat, hogy együtt dolgozzanak ki módszereket a keresőket igénybe vevők személyes adatainak védelmére.

 

Év végére anonim kereshetünk a Microsoft Windows Live Web oldalakon. Egyúttal egy új adat visszatartási rendszabályt is bevezetnek, miszerint 18 hónap elteltével minden feljegyzést kidobnak, mely bármilyen módon lekövethetővé tenné a keresőszolgáltatást használókat. Peter Cullen, a cég vezető adatvédelmi stratégája szerint az iparágnak, melynek a Microsoft is komoly tényezője, illik további új utakat kutatnia a személyes adatok védelmének javítására. A cég szeretné, ha a felhasználók biztonságban éreznék magukat, mikor termékeiket használják.

 

A múlt héten az Ask.com tett hasonló bejelentést, így a Microsofttal kvázi egységfrontot képezve gyakorolnak nyomást a Google-ra, mely egyelőre nem tett hasonló irányú erőfeszítéseket, legalábbis nyilatkozat nem látott még róla napvilágot.

 

Talán nem közismert, de tény, hogy a keresőmotorok megjegyzik, hogy mely felhasználó, milyen IP címről mikor mit keresett és kattintott, hogy célzott reklámokkal traktálhassák legközelebb. Természetesen minden szerződésben azt olvassuk, hogy más célokra nem használja az adatokat a szolgáltató és harmadik félnek sem adja ki, de ez még magában nem mindenkit nyugtat meg, hiszen előfordulhat például adatlopás is. Ezért is léteznek anonim szörfölést ígérő proxy szolgáltatók, melyek közbeékelődve „lenyelik" a nyomokat. Lehet, hogy a jövőben, ha nő a személyes adatok biztonsága, akkor kevesebben fordulnak majd hozzájuk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.