Hirdetés

Túl a 20%-on Európában a Firefox



|

Hirdetés

A bejelentést egy január 8-ai vizsgálatra alapozzák, amelynek keretében 32 és fél millió weboldalletöltést tanulmányoztak.

A felmérés szerint Finnországban használnak a legtöbben Firefoxot, a böngésző részesedése ott 36 százalék. Ezt követi Szlovénia és Németország 36 illetve 30 százalékkal. Magyarország 24,54 százalékkal az előkelő hetedik helyet foglalja el az európai "toplistán".

A jelentésből az is kiderül, hogy Firfox-használatban messze Európa jár az élen, de ami ennél is meglepőbb, hogy Észak-Amerikát még Ausztrália is megelőzi.

A XiTi azt is megvizsgálta, hogy a böngésző 1.0 és 1.5 változatát milyen arányban használják az internetezők. A mérleg egyelőre az 1.0 felé billen, de a 61:39 százalékos arány azonban bíztató.

"Hangsúlyoznunk kell, hogy ez ezeket a méréseket vasárnap végezték, amikor a Firefox felhasználási aránya rendre magasabb, mint hét közben", hívta fel a figyelmet Tristat Nitot, a Mozilla Europe elnöke. "A böngészőt kevesebben használják hétköznapokon, mivel a vállalatok konzervatív módon gondolkodnak az új böngészők használatával kapcsolatban".
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.