Hirdetés

Túl magas volt a DDR-jogdíj



|

Hirdetés

Infineon Technologies AG elleni pere során nyilvánoságra hozta a DDR és SDR SDRAM modulok után fizetendő jogdíjak mértékét. A hírek szerint a Rambus 3,5%-ot kér minden egyes eladott DDR modul után, ami igen magasnak tűnik, hiszen az SDRAM modulok után csupán 0,75%-jogdíj fizetése szükséges, a Rambus DRAM licenszdíja pedig valahol 1 és 2% között van. Nathan Brookwood, az Insight 64 elemzője szerint a DDR-SDRAM-ok 3,5%-os licenszdíja igen nagy, mivel a megszokott érték hasonló esetekben 1% alatti. A Rambus DRAM memóriákhoz képest azért magasabb a DDR-ráta, mert a Rambus csökkenteni szeretné a két DRAM-típus közötti árszakadékot, hogy a Rambus DRAM jobban elterjedhessen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.